Wat is een SSD?

De afkorting SSD staat voor Solid State Disk. De naam verraadt het al: het is net als de bekende harde schijf, of harddisk, een opslagmedium. De SSD vervangt op den duur de traditionele HDD (harde schijf). Hier zet je al je documenten en foto’s op, net als je computerprogramma’s en Windows. In tegenstelling tot een HDD heeft een SSD geen bewegende delen, daardoor is deze minder kwetsbaar. De toegangstijd tot een SSD is sneller als bij een normale harde schijf. Ook de lees- en schrijfsnelheden van- en naar een SSD verloopt ook stukken sneller. Dit is zowel bij het opstarten van de pc-laptop en bij het normaal werken op de pc-laptop aanzienlijk schelen. Gemiddeld genomen werkt een SSD zo’n 30% sneller als een normale harde schijf.

Hoe werkt het upgraden van HDD naar SSD?

Wij maken een kloon van de huidige hardeschijf naar de nieuwe SDD. Na de kloon plaatsen wij de SDD in de laptop of computer. Daarna testen wij de laptop of computer uitvoerig op werking.

Is mijn laptop of computer geschikt voor een SSD?

Wij kunnen deze upgrade uitvoeren op alle laptops, computers & all-in-one*, van alle merken te denken aan: Apple, Sony, Dell, HP, Lenovo, Fujitsu Siemens, Toshiba, Asus, Samsung, Acer, Medion. Staat het merk van jouw apparaat er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Wat kost een upgrade van HDD naar SSD?

128 GB   € 95
250 GB   € 145
512 GB   € 195
1 TB   € 295
2 TB   € 545

* Voor bedrijven kunnen wij bulk upgrades uitvoeren.

Maak een afspraak